Adem is beweging, bewegen is ademen

In workshops en individuele sessies komen we in beweging. Je aandacht gaat daarbij op de eerste plaats naar je hele lijf, niet zozeer naar je adem. Naarmate je meer voeling krijgt met je lichaam kun je je meer overgeven aan het ritme van de adem. Je adem gaat dan je beweging vorm geven. Het wordt een samenspel. Bewegen kost dan minder moeite; de adem geeft je vleugels.

Bewegen op je adem

Er is een breed scala aan oefeningen, van meditatief tot uitbundig. De oefeningen zijn eenvoudig, ze vragen aandacht, maar geen uithoudingsvermogen. Ze maken dagelijkse handelingen lichter, zoals opstaan uit een stoel of een zware tas oppakken. Er zijn ook praktische tips vanuit de ‘huisapotheek’. Die zijn in te zetten op moeilijke momenten. Al bewegend ontstaat inzicht hoe houding en beweging kunnen helpen om vrijer te ademen. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en gaat soepeler en expressiever bewegen. Het hele lichaam doet mee met de ademhaling. Dat aan den lijve ervaren is voor velen een hele opluchting.

Oefeningen

Werkboek Adem & beweging

Meer dan honderd oefeningen en de achtergronden ervan staan beschreven in dit prachtig geïllustreerde handboek. Ook zijn via een link vijftien video’s te bekijken.
Adem & beweging is geschreven in samenwerking met Mariëlle Groenendijk.

Bekijk en het boek hier en doe mee met een van de video’s.

Audiolessen

Tijdens de eerste lockdown is een serie van 8 audiolessen ontstaan. Elke les is opgebouwd rondom een aantal thema’s uit ‘De ervaarbare adem. De serie is voorzien van een handleiding en foto’s van de hand van ademdocente Gabriëlle Barros Martins.

De serie kost € 150,- Een proefles met 2 thema’s kost € 15,- Een lijst met de thema’s is beschikbaar.

Stuur een mail met naam en adres als je belangstelling hebt.